Låna pengar till ny bil

Finansiera bilköpet med ett billånSitter du och kör omkring med en bil som knappast kommer klara vintern som precis slagit till med full kraft mot Sverige? I så fall kanske det är dags att börja planera för att köpa ny bil. Självklart kan du ju köra slut helt på din gamla bil för att kräma ur så mycket som möjligt av den innan du köper en ny. Det är däremot svårt att veta exakt när den gamla trotjänaren kommer kasta in handduken så det kan vara bra att ha allt klart inför ett bilköp. Kolla upp olika finansieringsalernartiv och var flera olika banker erbjuder för billån. Det kan skilja sig ganska myket mellan olika banker så det finns en del pengar att spara på att vara påläst. När du ska låna pengar till ny bil vill du ju kunna få ner räntan så mycket som möjligt. Eftersom det finns många andra kostnader med ett bilinnehav så är det viktigt att ha koll även på räntekostnader.

Ta dig också en god funderare på vilken typ av bil du vill ha och vilken prisklass du klarar av utan att göra för stora uppoffringar. Det är såklart trevligt med en ny BMW eller Mercedes, men de är ganska dyra. Särskilt om man väljer till extrautrustning. Vill man komma lite billigare undan är en Volkswagen Passat eller Skoda bra alternativ, men det märks att de ligger några steg ner på kvalitetsstegen. De är precis som BMW och Audi bra tyska bilar, men har vanligtvis lite svagare motorer. Du kanske tycker att det går att leva med en svagare motor, men faktum är att det märks ganska tydligt om du ska iväg på bilsemester med familjen. Långa körningar med växlande tempo på Autobahn gör att man måste bygga upp fart på ett helt annat sätt än med en stark bil som accelererar snabbt.

Funder också på om du ska köpa en kombi eller sedan. Om du har eller planerar att skaffa barn kan det vara praktiskt med en kombi. Lastutrymmet blir betydligt större med en kombi, även om modernare bilar är så fulla av elkablar och airbags att de är betydlig trängre än en kombi från 80-talet.

När du ska låna pengar till bil kanske du även kan tänka dig att gå in med en större summa kontant för att få ner räntekostnaden redan från start. Genom att minska på lånedelen kan bilen i vissa fall användas som säkerhet för att få ner ränteatsen ytterligare. Kolla upp hur det ligger till hos flera banker så ska du nog hitta den finansiering som passar dig och din plånbok bäst.