Välkommen till ekonomibloggen My Country Life

Här på My Country Life bloggar jag om ekonomi i allmänhet. Det kommer främst handla om privatekonomi och hur man lyckas komma till en form av ekonomisk frihet. Det behöver nte handla om att man ska vältra sig i pengar, utan snarare om att ha koll på sin egen och familjens ekonomiska situation så att skuldsättning och överkonsumtion inte skapar mer oro och stress än nödvändigt.

Det finns viktigare saker att oroa sig över i livet än det ekonomiska läget. Genom att spara undan pengar kan man skapa sig en tryggare tillvaro där man inte är lika orolig över att förlora jobbet. Ett förlorat jobb kan ganska lätt ersättas med ett nytt – även om det kan ta tid. Då är det viktigt med en ekonomisk buffert som gör att man i lugn och ro kan fokusera på att hitta jobb istället för att oroa sig för sin ekonomi.

Att leva i ekonomisk frihet behövar alltså inte innebära att man slutar jobba. Det kan likaväl handla om att man har ekonomiska resurser som räcker för att övervintra dåliga perioder i livet – t.ex. av arbetslöshet.

Hoppas du finner My Country Life intressant och får många bra råd att ta med dig i jakten på ekonomisk frihet!

En tanke kring ”Välkommen till ekonomibloggen My Country Life

Kommentarer är stängda.