Ibland behöver man låna pengar snabbt

Låna pengar snabbtMånga gånger när man lånar pengar har man god tid att planera. Det kan till exempel handla om att man lånar till bostad eller bil. Då brukar man ofta planera och göra färdigt allt med lånelöften med mera innan budgivningen drar igång. Allt för att affären ska gå så smidigt som möjligt.

Det finns dock tillfällen då man behöver låna pengar snabbt. Det kan dyka upp tillfällen då man snabbt behöver pengar för att klara sig ur en ekonomisk kris. Det kan handla om att bilen plötsligt går sönder – till råga på allt under månadens sämsta vecka. Det vill säga veckan innan nästa lön kommer in på kontot. Eftersom många har det knapert veckan innan en ny lön kommer in på kontot är det inte konstigt om man behöver låna pengar snabbt.

Vid dessa tillfällen är det ofta snablån i form av blancolån som används. De ger snabb behandling av låneansökan och kan ges under en kortare tid. Den snabba behandlingen och kort löptiden för lånet gör att de är lite dyrare än andra lån. Men om man jämför med pengarna man förlorar på att inte kunna ta sig till jobbet på en vecka, jämfört med att betala 500-1000 kr i ränta och avgift så är det inte så mycket att fundera över.

Som alltid när man lånar pengar måste man vara väl införstådd med lånevillkoren. Man ska ha klart för sig hur mycket lånet kommer kosta samt när det ska vara återbetalat. Något som är extra viktigt när det kommer till snabblån är att ta reda på hur mycket en eventuellt försenad återbetalning kommer kosta. Just på den punkten brukar snabblån vara extra kostsamma. En försenad återbetalning av ett lån på 6000 kr kan mycket väl kosta ytterligare 1000 kr i avgift.

Hur du än väljer att lösa dina tillfälliga ekonomiska problem bör du alltså noga tänka över ditt agerande. Om det finns andra alternativ att lösa situationen kanske de är värda att tänka över. Att låna pengar är enkelt, men det är inte alltid enkelt att bli av med skulderna.

En tanke kring ”Ibland behöver man låna pengar snabbt

  1. Roland

    Snabba lån innebär ett högre risktagande, men så länge man har koll borde det vara lugnt.

Kommentarer är stängda.