Information om smslån

SmslånUnder de senaste tio åren har utbudet av microlån, eller så kallade smslån ökat kraftigt, en av anledningarna är att lånen är lättillgängliga och snabba vilket gör att man lätt kan ta ett lån i stunden utan att riktigt tänka på konsekvenserna.

Fördelen med et smslån är det smidiga tillvägagångssättet, inom ett par minuter kan man surfa in på en kreditgivares hemsida och ansöka om ett lån. Sedan gör kreditgivaren en kreditupplysning på personen som vill låna pengar och bestämmer sedan om de lånar ut pengarna eller inte.

Nackdelen med smslån är att de oftast innebär väldigt hög ränta, de flesta kreditgivare har idag satt en fast avgift på hur mycket man ska betala tillbaka. Tar man den avgiften i förhållande till lånebeloppet så blir procentsatsen betydligt högre än ett traditionellt lån.

Just därför gäller det att jämföra olika låneerbjudanden för att försäkra sig om att man tar det bästa för just sin ekonomi. Vill man ansöka om sms lån utan inkomst är egentligen den enda skillnaden att man tar reda på vilka kreditgivare som lånar ut pengar ändå. Lättast att göra detta är att gå in på en jämförelsesida som listar de olika kreditgivarna samt vilka de lånar ut till och vilka belopp.

Vill man ha mer information om smslån kan man gå in på wikipedias sida om smslån för att läsa mer.