Olika sätt att spara på och spara till

Spara pengar på olika sättFinns det olika köp, så finns det även olika sätt att spara på och spara till.

En del gillar bara när pengarna växer på kontot, andra har flera olika mål med att vara sparsam. Vill du vara mer detaljerad i ditt hushållande så kan du försöka göra en kalkylation över saker och händelser som du vill spara till. Var tydlig med att klädinköp endast sker då du gör dig av med ett plagg / skor etc. Sätt regler för vad du får köpa och vad du bör undvika att inhandla. Försök vara smart. Lägg undan pengar till kvalitéts föremål, se till att du är kritisk när du shoppar. Se över sömmar, tvättråd, känn efter, prova – leta efter suspekta fel. Stämmer märkningen? Är varan värd varje krona som du får betala för den? Har du något liknande hemma som redan funkar? Köper du bara för att det är billigt? Märkeskläder kan vara lika taskigt utförda i sin kreation som billighets paltor. Hör hur varningsklockorna ringer.

Om du gör en distinkt agenda med kommande händelser som exempelvis viktiga födelsedagar, så har du flera delmål med i matchen. Därpå planera dina krogrundor, biobesök samt liknande nöjes och kultur utsvävningar. Planlägg ett matschema och gör storkok så även om du är ensam. Frys in och anteckna i en specifik matbok vad som finns i frysen / kylen. Om du vill vara extra tydlig, ange datum – då kan du undvika att eventuell mat går ner i slaskhinken.

Se även till att du har det nödvändigaste från apoteket i ditt medicinskåp. Då kan du undvika att bli mer sjuk än vad du redan är vid exempelvis en jobbig förkylning.

Motion kostar ingenting, möjligtvis tid. Men det går att skaffa en sund och god hälsa utan att det behöver kosta skjortan. Många gillar att gymma, men det finns lösningar på att bygga muskler utan att plånboken öppnas.

Att dansa varje dag till en underhållande låt är kostnadsfri träning och frigör även hormoner i kroppen som förebygger sjukdomar. Våga vara fånig, då använder du dig av dina skrattmuskler också – det finns ingen bättre och mer gratis medicin än att få njuta av livet på ett hälsosamt sätt som när man får arbeta med hela kroppen och psyket.

Ett gott skratt, ja det förlänger livet – och är också gratis.