Hobbyprylar kostar mycket pengar

fotointresseVarje månad lägger jag ganska mycket pengar på nya prylar. Även om de inte är så dyra var för sig så blir den totala summan ändå ganska stor. Jag har en stort intresse för fotografering och köper därför alla möjliga kameratillbehör jag blir sugen på. Det är inte ofta jag handlar dyra objektiv, men det kan handla om kameraväska, minneskort, ministativ och liknande saker som inte behöver vara så dyra var för sig.

Dessutom gilla jag att skriva noveller och dikter. Jag skriver ofta för hand eftersom det känns mer riktigt på så sätt. Särksilt när det kommer till poesi. Då vill jag kunna sitta vid mitt skrivbord med en varm kopp te i skenet av en liten bordslampa. Även det intresset kostar pengar i form av nya pennor och papper. Det är inte så att jag skriver så mycket att pennorna tar slut, utan det är jag som har lite av ett samlarbegär när det kommer till pennor.

Nu har jag bestämt mig för att försöka spara in lite på mina hobbyutgifter. För att säkerhetskopiera fotografier kan jag med fördel använda usb-minnen i viss utsträckning. Dessa kan man komma över gratis eftersom många förstag delar ut dem som presentreklam. Även pennor och papper delas ut av företag som vill sprida sina reklambudskap. Tar jag vara på dessa kanske jag kommer kunna stilla lite av mitt köpsug. SD-kort och liknande lagringsmedia är såklart svårt att komma över i form av presentreklam.