Pendla mellan Sverige och Danmark

OeresundsbronFör den som planerar att börja pendla över Öresundsbron gäller det att ta reda på lite information innan man bestämmer sig för vilket sätt man vill resa på. Det går som sagt att ta sig över med både bil, båt, tåg och buss.

Vill man ta sig över Öresund med bil kan man köpa ett bropass på Øresundsbros hemsida. Vill man istället använda sig av kollektivtrafiken så finns det resekassor att köpa hos Skånetrafiken. Det finns två olika, en som heter Jojo Period och en som heter Jojo Resekassa.

Jojo Period är ett 30-dagarskort som man själv kan bestämma när ifrån det ska gälla. Detta kort passar bra för den som pendlar dagligen över bron.

Jojo Resekassa å andra sidan är ett reskort som man kan fylla på med pengar. Ett enkelt och smidigt sätt för att slippa köpa biljetter varje gång. Det ger dessutom 20 % rabatt på resorna och passar bra för den som reser över bron någon gång ibland.

Slutligen kan man även resa över till Danmark med båt. Båtarna över avgår från Helsingborg och landar vid Helsingör. För tillfället är det två rederier som trafikerar sträckan, Scandlines och HH-ferries. De har ett samarbete vilket gör att man kan köpa en tur/retur-biljett och resa med båda rederierna, vilket underlättar betydligt för den som pendlar.